Events

Read More..

octombrie 9, 2020  To  octombrie 9, 2020
Terasa Kvala (Str. Loius Pasteur nr. 63), Bucuresti

Read More..

septembrie 25, 2020  To  septembrie 25, 2020
Parcul Central Corabia

Read More..

august 5, 2020  To  august 5, 2020
Casa TIFF Cluj-Napoca

Read More..

februarie 28, 2020  To  februarie 29, 2020
Teatrul National Marin Sorescu

Read More..

februarie 19, 2020  To  februarie 19, 2020
Librăria St.O. Iosif

Read More..

februarie 12, 2020  To  februarie 12, 2020
Biblioteca Judeteana Ion Minulescu

Read More..

februarie 11, 2020  To  februarie 11, 2020
Biblioteca Judeteana Dinicu Golescu

Read More..

ianuarie 31, 2020  To  ianuarie 31, 2020
Libraria Humanitas Cismigiu

Read More..

ianuarie 21, 2020  To  ianuarie 21, 2020
Facultatea de Litere si Stiinte Ploiesti

Read More..

ianuarie 21, 2020  To  ianuarie 21, 2020
Aula Centrului Universitar Nord
Drogurile. O carte obligatorie View larger

Drogurile. O carte obligatorie

978-606-711-841-4

New

AUTOR: Mihai Copăceanu
ANUL APARIŢIEI: 2018
ISBN: 978-606-711-841-4
NR. PAGINI: 248
FORMAT: 13x20

More details

35,00 lei

35,00 lei per BUC

More info

Consumul de droguri a început demult probabil încă de la zorile umanităţii. Consumul şi dependenţa de droguri este una din cele mai sumbre forme de activitate umană prin efectele nocive pe care le are asupra indivizilor şi perspectiva tragică pe care o deschide pentru destinul speciei noastre. Această carte parcurge toate problemele legate de consumul şi dependenţa de droguri. Ea dă şi unele soluţii. Să sperăm că efectele ei nu se vor limita doar la o informare a publicului, dar şi la o mobilizare a lui pentru a participa activ la lupta împotriva acestui flagel. Constantin Bălăceanu Stolnici, Membru de onoare al Academiei Române, Preşedintele Centrului Internațional Antidrog şi pentru Drepturile Omului-CIADO

Cartea lui Copăceanu este o contribuție promptă și relevantă la o problemă tot mai arzătoare în multe părți ale lumii. Cartea promite să aducă cititorilor din diferite domenii ale vieții un subiect de reflecție și de dezvoltare ulterioară în moduri specifice nevoilor României, mai ales semnificative pentru tineri, a căror căutare a identității și a locului semnificativ în lume poate duce adesea pe calea abuzului de substanțe. Psiholog Dr. Olivera Petrovich, Universitatea Oxford

Mihai Copăceanu este psiholog. A aprofundat psihologia prin burse de cercetare la Bologna și doi ani la Oxford. Ulterior, la Londra, s-a specializat în adicții lucrând cu dependenții de heroină la Institutul de Psihiatrie (King’s College London). Sub coordonarea academicianului Constantin Bălăceanu-Stolnici la Institutul de Antropologie ”Francisc I. Rainer” al Academiei Române realizează o cercetare doctorală fiind preocupat de consumul de substanțe psihoactive în rândul adolescenților. Din 2016 lucrează la Domeniul privind prevenirea torturii în locurile de detenție din cadrul Instituției Avocatul Poporului. Pasionat de educaţie și societate participă activ la regândirea României prin comunicări publice și articole de opinie pe blogurile adevărul.ro încă din 2013. Crede în potenţialul celor tineri și în România. 
A publicat „Dependența Sexuală” (Ed. Medicală, 2018), „Freud sau Religia.Totem.Iluzie Critică” (Ed. Agnos, 2008) și „Ortodoxie la Oxford. Te-am găsit Doamne! Mărturiile a 12 englezi convertiţi la Ortodoxie” (Ed. Deisis, 2010).

Reviews

Grade 
Daniel Cergan 08/24/2018

Recenzie

Ca slujitor al altarului și ca pedagog, zilnic mă întâlnesc cu situații în care trebuie să ofer soluții și să dau sfaturile cele mai bune celor care au căzut pradă drogurilor. Cartea scrisă de Mihai Copăceanu, este un bun ghid pentru înțelegerea și combaterea consumatorilor de droguri. De aceea consider că - ”Drogurile - O carte Obligatorie” - nu trebuie să lipsească din biblioteca celor care sunt implicați în educarea și creșterea copiilor.

Grade 
Anna Maria Sigmond 08/24/2018

10

Recomand aceasta carte in primul rand ca mama si apoi ca si psiholog, informatia este foarte bine structurata, aflam despre istoria dependentelor inca din imperiul roman si influentele actuale care vin cu date bine documentate. Cred ca, cunoscand poti sa faci alegeri sau poti sa intelegi anumite situatii.
O carte actuală ce dezvăluie problemele cu care lumea din jurul nostru se confruntă. Este o carte obligatorie atât pentru părinți cât și pentru adolescenți. O recomand cu mult drag și cu siguranța ca vă va plăcea și vouă cel puțin la fel de mult cât mi-a placut mie,

Grade 
Andrei Balabsn 08/23/2018

Pentru fiecare biblioteca

O carte foarte bine documentata, cu un studiu actual, care scoate in evidenta lucruri pe care foarte multe persoane le treceau in categoria "Habar nu aveam de lucrul asta." O carte pentru adolescenti, pentru parinti, pentru profesori, pentru medici, psihologi, o carte complexa de real ajutor!! Felicitari autorului si speram ca aceasta carte sa ajunga in bibliotecile tuturor!!

Grade 
Cristina Soldan 08/21/2018

Recomand Cartea

Consumul și dependența de droguri constituie o problemă extrem de importantă din punct de vedere neurobiologic, neuropsihologic, sociologic, juridic, medical și cultural. Conform domnului Academician Constantin Bălăceanu Stolnici, prin efectele nocive pe care le are asupra indivizilor și perspectiva tragică pe care o deschide pentru destinul speciei noastre, consumul și dependența de droguri este una dintre cele mai sumbre forme de activitate umană.

,,DROGURILE. O CARTE OBLIGATORIE” parcurge toate problemele legate de consumul și dependența de droguri. Mihai oferă, prin intermediul acestei cărți, și anumite soluții. ,,Fenomenul consumului de droguri are implicații multiple, spune Mihai. Nu e doar genetică, cum nici nu e doar simplă dependență, nici cultură și nici motivație sau lipsă de ambiție. Dacă ai o viziune unitară, pluridisciplinară și înțelegi tipologia drogurilor, istoria lor și profilul consumatorului altfel poți aborda psihoterapeutic consumatorul.”

Grade 
Daniel B 08/21/2018

nota 10

Este o carte deosebit de interesanta și de actuala. Am întâlnit persoane care aveau dependenta de substanțe stupefiante și nu știam ce sa le zic sau cum sa ma comport cu ele. Cartea lui Mihai este deschizătoare de drumuri într o lume care se confrunta tot mai mult cu aceste dileme.

Grade 
Andreea Răducanu 06/11/2018

Recomand 100%

Cartea am luat-o chiar din ziua lansării de la Bookfest. E plăcut și ușor de citit, găsești informații pe înțeles, cu studii științifice și cel mai mult am apreciat sfaturile pentru părinți. Cred că orice părinte ar trebui sa o citească.

  • 1 out of 1 people found this review useful.

Write your review !

Write a review

Drogurile. O carte obligatorie

Drogurile. O carte obligatorie

AUTOR: Mihai Copăceanu
ANUL APARIŢIEI: 2018
ISBN: 978-606-711-841-4
NR. PAGINI: 248
FORMAT: 13x20

Write a review

6 other products in the same category:

Customers who bought this product also bought: