Evenimente

Turneu lansare de carte "Contraste", de Maria Metco

Aflați mai multe

octombrie 3, 2018  Către  octombrie 8, 2018
Brasov, Sibiu, Bucuresti
Maraton editorial EIKON la Târgoviște

Aflați mai multe

septembrie 8, 2018  Către  septembrie 8, 2018
Salonul editorial ”Ion Heliade Rădulescu”
Lansare de carte - "Folie à Trois" la Librăria Humanitas Oradea

Aflați mai multe

iunie 27, 2018  Către  iunie 27, 2018
Librăria Humanitas Oradea
Contraste Măriţi imaginea

Contraste

978-606-711-892-6

Nou

Autor: Maria Metco

ISBN: 978-606-711-892-6

Nr. pag.: 376

Format: 13x20

Mai multe detalii

35,00 lei

35,00 lei pe buc

Informații

CONTRASTE, de Maria Metco - O poveste de dragoste în timpul unei căsnicii ratate, durerea pierderii unui copil, bucuria unei noi sarcini, toate într-un melanj romanțios plin de surprize. Un pretext literar bine strunit, pentru a observa și a redefini omul și societatea de azi, în care, pe alocuri, alienarea devine modus vivendi. Autoarea construiește, contrapunctic, cu sensibilitate și empatie, un text alert și incitant, în care îmbină veridic, armonios, cu real talent, întâmplări obișnuite cu vise și coincidențe stranii, pline de suspans, conspirații și incursiuni fantastice, aproape ca în filmele polițiste.

"O autoare matură, stăpână perfect pe arta scrisului, juristă de profesie, brașoveancă prin familie, acum trăitoare în Germania, vine în fața cititorilor  cu un roman de-a dreptul surprinzător, prin construcție, analiză psihologică, dialog și dinamica acțiunii. 

Cartea se intitulează CONTRASTE, deși, tot atât de bine, i-ar fi putut spune: Destine contemporane sau Oglinzi paralele. Fiindcă pe asemenea trasee se mișcă personajele: Vali Stoian, Șerban Nistor, Paul, Elvira, Adela, doctorul Emil Sihleanu, Marta Deac – medicul 
neonatolog, Radu, Raluca, Lucia și încă multe altele, conturând ceea ce numim lumea de azi, în mișcare aici și în Europa. E o lume  modernă, dinamică, întreprinzătoare, hotărâtă la  o trăire plenară a vieții și într-o căutare aproape febrilă a fericirii. Pe care o înțelege fiecare după psihologia sa. Și aici apar contrastele, nepotrivirile între umanul luminos și cel ascuns. Incitant și bine condusă literar ne apare în această carte toată trama conflictuală, și astfel, lectura devine de-a dreptul pasionantă. Ajunge doctorița Vali la fericirea adevărată, dar inginerul Șerban, dar doctorul Sihleanu, dar și atâtea alte personaje?  Răspunsul îl află cititorul tocmai parcurgând acest roman modern, cu tehnici compoziționale interesante, pentru care salutăm venirea în 
literatura română de azi a unei autoare de talent, fină și subtilă cunoscătoare a sufletului omenesc."
(Ion Topolog)

Recenzii

Notă 
Ela Mehedinti 15-10-2018

Contraste - un roman cu o poveste extraordinara!

Foarte captivanta povestea! M a acaparat inca de la inceput, am citit cu sufletul la gura, am trait intens alaturi de personajul principal “ doctorita Vali”. O poveste de viata in care, poate multi dintre noi ne vom regasi la un moment dat cu un final plin de suspans. Felicitari Maria Metco!

Notă 
Laura DUCARU 13-10-2018

Contraste

Cine nu trăiește cu impresia că de fapt suntem captivii vieții cotidiene, că trebuie să jucăm un rol, să ne punem măști ca să “dăm bine”? Am devenit robii formelor și mărcilor. Simplitatea, naturalețea și maternitatea sunt desuete și deșănțate.
Câtor dintre noi nu ne este dor de aromele copilăriei trăite la țară, la bunici? Bunicii noștri, țărani simpli, smeriți, curați și credincioși, care și-au pus amprenta pe ceea ce suntem: OAMENI.
Acest roman este recomandarea mea de la suflet la suflet, pentru toți cei care simt că generația noastră (născuți în anii 70) poate mai mult decât să se lase cotropită de aparențe, că busuiocul prins la icoană și-a păstrat izul și rugăciunile șoptite nu și-au pierdut ecoul.
Contrastele dintre lumi sunt colosale, sau poate nu…DE NOI DEPINDE!
Despre autoare aș putea spune multe, pentru că-mi este prietenă și în mare parte a avut în viață același parcurs cu al meu. Bunătatea, lumina, înțelepciunea, simplitatea fac parte din esența ei. Însă acest talent, pe care a reușit să-l dezvăluie într-un mod atât de neașteptat, este pentru mine o minune Dumnezeiască. Un izvor transformat în cascadă, un har divin. În carte, într-un mod subtil, face referire într-un exercițiu de imaginație la faptul că ar trebui ca numele autorului să nu fie scris pe copertă de la început. Să lase cititorul să lectureze, după care la un moment dat să se dezvăluie numele acestuia. Exact la asta m-am gândit eu lecturând prima parte a acestui roman. Dacă nu aș fi știut cine l-a scris, m-aș fi gândit la Paulo Coelho sau la Marc Levy.

“Dragostea înseamnă sacrificiu. Și ce e frumos, e că iubirea acționează ca un anestezic. Cel care se sacrifică nu realizează asta. O face cu toată inima.”

Aceasta este Maria METCO!


Scrieți propria recenzie !

Scrieți o recenzie

Contraste

Contraste

Autor: Maria Metco

ISBN: 978-606-711-892-6

Nr. pag.: 376

Format: 13x20

Scrieți o recenzie

30 alte recomandări în aceeași categorie: