Evenimente

Turneu lansare de carte "Contraste", de Maria Metco

Aflați mai multe

octombrie 3, 2018  Către  octombrie 8, 2018
Brasov, Sibiu, Bucuresti
Maraton editorial EIKON la Târgoviște

Aflați mai multe

septembrie 8, 2018  Către  septembrie 8, 2018
Salonul editorial ”Ion Heliade Rădulescu”
Lansare de carte - "Folie à Trois" la Librăria Humanitas Oradea

Aflați mai multe

iunie 27, 2018  Către  iunie 27, 2018
Librăria Humanitas Oradea
Povestea poveștilor pentru cititorii adulți americani (și alte texte provocatoare) Măriţi imaginea

Povestea poveștilor pentru cititorii adulți americani (și alte texte provocatoare)

978-606-49-0084-5

Nou

AUTOR: Sergiu Viorel Urmă

ANUL APARIŢIEI: 2019

ISBN:  978-606-49-0084-5

NR. PAGINI: 180

 FORMAT: 13x20

Mai multe detalii

25,00 lei

25,00 lei pe buc

Informații

Situate la granița dintre ziaristică și proză, cele 40 de texte, scrise în New Jersey, între 2017-2018, majoritatea sunt inspirate din realitățile culturale și politice din Statele Unite și România. Ele prezintă o lume în transformare care aleargă bezmetic „spre mai bine”, dar care nu știe unde o să ajungă până la urmă. Dar ceea ce se știe este că „Time is frickin’ crazy”– vremurile sunt complet smintite.

Sergiu Viorel Urmă (n. 1946, București) este absolvent al Universității București,  Facultatea de Limba și Literatura Engleză, după care a lucrat ca profesor de liceu și apoi ca reporter la Redacția Emisiuni Pentru Străinătate – secția engleză – a Radiodifuziunii Române. În continuare a fost angajat de agenția americană de presă Associated Press, în cadrul căreia a lucrat timp de 40 de ani, dintre care 13 ani în România (asistent și corespondent), trei ani la Viena (reporter) și 24 de ani la New York (reporter și editor). În 1996 i s-a publicat piesa  Chessgame  (Jocul de șah) de către Modern International Drama, o publicație scoasă de State University of New York (SUNY). În 2002 piesa a fost publicată în limba română la Editura Muzeul Literaturii Române. În 2015 publică volumul  Screwed: Dancing with the Generals  în SUA, la Create Space Independent Publishing, o divizie Amazon, unde cartea este expusă. În 2017 o ediție mai detailată  a cărții, Screwed: Dansând cu Generalii, a fost publicată în limba română la Editura Cartea Românească. Locuiește în New Jersey împreună cu soția și fiul.

Recenzii

Notă 
Emanuela Istrate pentru booknation.ro, unde se gaseste recenzia 12-08-2019

Povestea Povestilor pentru cititorii adulti americani (si alte t

"... Cartea, prin felul în care este scrisă, pare un coș plin de fructe în mijlocul unei toamne călduroase. Pur și simplu nu ai timp să te plictisești: câteva fragmente despre România, apoi paralelă cu SUA, câteva pagini cursive cu termeni în limba română, apoi expresii în limba engleză. Narație, descriere, preluări de articole reale – toate într-un cadru aerisit, frumos structurat, foarte ușor și palpitant de urmărit. Ce mi-a plăcut cel mai mult a fost transparența fidelă pe care am simșit-o în spatele randurilor. Lucrurile descrise așa cum naratorul le-a trăit, perceput sau simțit. Pe unele pagini am avut senzația că sunt omul privilegiat pentru a i se descoperi toate secretele cunoscute, prin felul în care unele informații au fost redate ca o confesiune onestă.

…mulți scriitori americani celebri au fost alcoolici: Hemingway, Faulkner, Dorothy Parker, Edgar Allan Poe, Truman Capote, O. Henry, Tennessee Williams, F. Scott Fitzgerald, Charles Bukowski, Eugene O’Neill. Acum sunt și mai mulți alcoolici ca populație (plus cei care iau droguri), dar unde sunt scriitorii mari? (pag. 115)

Întâmplările sunt relatate în propoziții scurte, dar cuvintele sunt foarte bine alese, astfel încât această structură te menține mereu atent. ești curios să afli ce se întâmplă în propoziția următoare, nu ai timp să te pierzi cu mintea în detalii.

Recomand cartea celor care ... vor să evadeze din cotidian, fără prea multe costuri sau celor care vor să învețe să relateze întamplări succint, clar și totuși fără a omite detaliile importante."

Scrieți propria recenzie !

Scrieți o recenzie

Povestea poveștilor pentru cititorii adulți americani (și alte texte provocatoare)

Povestea poveștilor pentru cititorii adulți americani (și alte texte provocatoare)

AUTOR: Sergiu Viorel Urmă

ANUL APARIŢIEI: 2019

ISBN:  978-606-49-0084-5

NR. PAGINI: 180

 FORMAT: 13x20

Scrieți o recenzie

30 alte recomandări în aceeași categorie: