Evenimente

Turneu lansare de carte "Contraste", de Maria Metco

Aflați mai multe

octombrie 3, 2018  Către  octombrie 8, 2018
Brasov, Sibiu, Bucuresti
Maraton editorial EIKON la Târgoviște

Aflați mai multe

septembrie 8, 2018  Către  septembrie 8, 2018
Salonul editorial ”Ion Heliade Rădulescu”
Lansare de carte - "Folie à Trois" la Librăria Humanitas Oradea

Aflați mai multe

iunie 27, 2018  Către  iunie 27, 2018
Librăria Humanitas Oradea
Mistletoe Magic - Lacrima stejarului Măriţi imaginea

Mistletoe Magic - Lacrima stejarului

978-606-49-0171-2

Nou

AUTOR: Simona Tănăsescu

ANUL APARIŢIEI: 2019

ISBN: 978-606-49-0171-2

NR. PAGINI: 460

FORMAT: 14.5x20.5

Mai multe detalii

50,00 lei

50,00 lei pe buc

Informații

A existat un moment, în timpul nostru, în timpul meu. A existat o implozie, pentru ca imediat să aibă loc o explozie de gânduri, de emoții, care m-au aruncat undeva. Într-un loc necunoscut mie, un loc care nu era inclus în niciun ghid de călătorii. Puțin mi-a luat să realizez, eliberându-mi mintea, că mă aflam în Mistletoe Magic, un mic orășel situat la o graniță cu Scoția.

Imaginea nu-mi era foarte clară, însă atunci mi-am amintit de o idee, mai mult o convingere personală, în care mă trezeam spunând, în mai multe situații, că lumea încă are nevoie de poveste. În acel moment aveam să realizez că acea lume eram chiar eu: eu aveam nevoie de poveste.

Am ajuns în Mistletoe Magic chiar în noaptea de Halloween. De ce tocmai atunci? Nu știu. Mai ales că această sărbătoare, sincer, nu mă atrage deloc. M-au trecut fiori când Jack Felinarul, în drumul lui spre a-și găsi liniștea, mi-a zâmbit de departe. Mi-am aruncat ochii în primul geam, speriată ca nu cumva Jack să-mi fie de fapt propria-mi reflexie. Am răsuflat ușurată, apoi mi-am văzut de drum, încercând rând cu rând să descopăr misteriosul oraș. Emoțiile serii și mirosul unei veri rătăcite, îmbrăcau orășelul în straiele unei dulci melancolii...

„La o primă vedere, străduțele din Mistletoe aveau mai degrabă un aer boem, decât unul de groază. Fiecare casă era decorată și luminată de tot felul de lampadare sculptate făcute din dovleci, care emanau un puternic miros de ceară topită, ce învăluia întreg orașul.” Cu cât înaintam, decorul se schimba, dar lipseau oamenii care dau viață locului. Am auzit pași, fără să-i văd. Am auzit râsete de copii, fără a putea să le prind din urmă.

Am șters primele rânduri și am luat-o de la început. Așa am dat peste Kaya și peste prietenele ei, cu care am petrecut o noapte întreagă, simțindu-mă din nou ca la douăzeci și cinci de ani. În Mistletoe Magic nu există repere temporale și nici emoționale. Este un loc, un oraș ce există ascuns în sufletul fiecăruia dintre noi.

Trebuie doar avut curajul și dorința de a-l descoperi. Personal, mi-a fost dificil până am dat de fete, pentru ca după, să îmi doresc să  stau cât mai mult timp acolo...

Un lucru este cert – în Mistletoe Magic oricine își poate găsi repede un adevărat

prieten. Am petrecut mai bine de trei luni aici. Zi și noapte, o chemare lăuntrică ce nu îmi dădea liniște mă determina să mă întorc la ei, la oamenii cărora, fără să îmi dau seama, imaginația mea le dăduse viață cu o ușurință fantastică.

O doamnă remarcabilă, ajunsă și ea în paginile cărții, la final mi-a spus că în Mistletoe Magic m-a regăsit pe mine: impetuoasă, curajoasă, generoasă. În realitate însă, nu eram eu, ci o simplă proiecție a imaginației mele, a lumii în care mi-aș dori să trăiesc și a oamenilor pe care mi-ar plăcea să-i am aproape. Bineînțeles, nu pe toți. Sunt unii pe care, sincer, vă sfătuiesc să-i ocoliți!

Am ales să vorbesc despre personaje numindu-le oameni, pentru că Ernesto Calavera, fetele, Kaya, James, Skip, Conrad, Kevin, chiar și Akanta și Niam Brody, ar putea fi mărturia scriptică a faptului că uneori viața nu bate filmul, ci filmul este inspirat din viață.

În Mistletoe Magic, am trăit și am descoperit sentimente și emoții fără nume. Au fost momente în care aveam inima cât un purice, am râs, am plâns, a trebuit să iau Istoria Lumii de la cap la coadă, să înțeleg importanța Cuvântului, și poate cel mai important lucru a fost să descopăr iubirea supremă.

Am intrat în Mistletoe Magic alunecând pe Lacrima stejarului și am ieșit cu sufletul binecuvântat!

Am ales să fiu prima care să vă povestească despre acest loc unic, pentru că încă mai cred că oamenii au nevoie în viața lor și de poveste.

 

Cu recunoștință,

Simona Tănăsescu

Recenzii

Scrieți o recenzie

Mistletoe Magic - Lacrima stejarului

Mistletoe Magic - Lacrima stejarului

AUTOR: Simona Tănăsescu

ANUL APARIŢIEI: 2019

ISBN: 978-606-49-0171-2

NR. PAGINI: 460

FORMAT: 14.5x20.5

Scrieți o recenzie

30 alte recomandări în aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat aceasta au mai cumpărat și: