Evenimente

Festivalul European de Poezie și Mediu

Aflați mai multe

decembrie 9, 2020  Către  decembrie 11, 2020
Lansare de carte "Fără titlu", de Ada D'Albon

Aflați mai multe

octombrie 9, 2020  Către  octombrie 9, 2020
Terasa Kvala (Str. Loius Pasteur nr. 63), Bucuresti
Maraton editorial EIKON la Corabia

Aflați mai multe

septembrie 25, 2020  Către  septembrie 25, 2020
Parcul Central Corabia
Lansări de carte EIKON la Craiova

Aflați mai multe

februarie 28, 2020  Către  februarie 29, 2020
Teatrul National Marin Sorescu
Maraton editorial la Brașov

Aflați mai multe

februarie 19, 2020  Către  februarie 19, 2020
Librăria St.O. Iosif
Maraton editorial EIKON la Slatina

Aflați mai multe

februarie 12, 2020  Către  februarie 12, 2020
Biblioteca Judeteana Ion Minulescu
Maraton editorial EIKON la Pitești

Aflați mai multe

februarie 11, 2020  Către  februarie 11, 2020
Biblioteca Judeteana Dinicu Golescu
Lansare de carte și lectură publică

Aflați mai multe

ianuarie 31, 2020  Către  ianuarie 31, 2020
Libraria Humanitas Cismigiu
Lansare de carte EIKON la Ploiești

Aflați mai multe

ianuarie 21, 2020  Către  ianuarie 21, 2020
Facultatea de Litere si Stiinte Ploiesti
Preț redus Mistletoe Magic - Lacrima stejarului Măriţi imaginea

Mistletoe Magic - Lacrima stejarului

978-606-49-0171-2

Nou

AUTOR: Simona Tănăsescu

ANUL APARIŢIEI: 2019

ISBN: 978-606-49-0171-2

NR. PAGINI: 460

FORMAT: 14.5x20.5

Mai multe detalii

40,00 lei

50,00 lei

-10,00 lei

40,00 lei pe buc

Informații

Povestea din „Lacrima stejarului” se desfășoară în mare parte în Mistletoe Magic, un oraș așezat la granița cu Scoția, unde tânăra Kaya Brenner, o traducătoare de limba spaniolă, este confruntată, rând pe rând, cu personaje și întâmplări ciudate care-i interferează viața, obligând-o să găsească explicații, să descifreze mistere, să ia aminte la istoria lumii, cea știută ori neștiută, iar în final să contribuie prin propriile-i puteri la înlăturarea răului.

   Ei i se alătură James Sinclair, personaj carismatic, plin de mistere, aducând cu sine taina altor timpuri. Acesta se arată mai întâi a fi un fel de protector și mentor pentru Kaya, însă foarte rapid cei doi vor deveni eroii unei extraordinare povești de dragoste. Şi dacă James și Kaya, alături de prietenii lor, sunt dedicați binelui, de partea cealaltă li se opun maleficii Akanta, o femeie-vampir, foarte frumoasă, dar extrem de crudă, mereu gata să ucidă, și profesorul Niam Brody, devenit, din dorința de putere, un vrăjitor cu sufletul vândut. Miza acestei lupte dintre bine și rău o constituie fiola cu Sângele Sfânt al Mântuitorului, aflată în Catedrala din Mistletoe Magic, miraculoasă mărturie ‒ ce a dăinuit vreme de aproape două mii de ani ‒ a sacrificiului făcut pentru salvarea omenirii, în numele iubirii.
   Firul narațiunii este amplu, cinematografic. Motivațiile multor întâmplări vin din alte epoci, prilej de evocare a unor momente importante din istoria omenirii, cu atât mai mult cu cât și James, și Akanta sunt ființe care transcend timpul, iar Kaya poartă „stigmatul” unei misiuni, înzestrată fiind cu o energie aparte. Lor li se adaugă, povestitorul, spectaculosul scriitor Ernesto Calavera, pasionat de ocultism, și druidul Skip, adept al unei credințe, vechi de mii de ani, care atribuia vâscului puteri miraculoase, primind de la stejar seva dătătoare de viață.
   Există multe simboluri interesante în această carte, pe care cititorii cu siguranță le vor descifra, captivați de o poveste în care ficțiunea se împletește cu adevărul.
   O poveste nespusă încă a Sfântului Graal, o variantă "exclusivistă" a modului cum a luat naştere primul vampir, James un personaj al prezentului, dar care l-a cunoscut pe Isus şi a asistat chiar la răstignirea Lui pe cruce, moment văzut şi povestit cu emoţia copilului de atunci, un drum construit al fiolei aflate la Brugges, în Belgia, prin istoria reală, sunt numai câteva elemente ce te fac să te întrebi - unde este de fapt adevărul!? Cât la sută este ficţiune şi cât la sută adevăr?
   Romanul are mister, are iubire, acțiune alertă, are happy-end, căci, așa cum mulți știu deja, fiola cu Sângele Sfânt... a fost salvată, și ea se află în siguranță la Bazilica Saint-Sang din Bruges!

Recenzii

Notă 
Literatura pe tocuri 02-12-2019

Review Lacrima Stejarului

„Lacrima stejarului” este un roman spectaculos atât prin elementele construcției sale, cât și prin puternica notă de originalitate cu care, fără îndoială, Simona Tănăsescu își va găsi un loc în topul preferințelor cititorilor de literatură actuală. Încadrarea într-o anume tematică e destul de dificil de realizat, întrucât romanul, cu o puternică alură de ficţiune, îmbracă uneori aspectele vieții reale. Între cele două planuri nu sunt treceri bruște, ci mai degrabă ele se completează în mod natural, curg unul după celălalt, într-un fir epic complex, excepțional realizat.
https://literaturapetocuri.ro/lacrima-stejarului-de-simona-tanasescu-editura-eikon-pre-recenzie.html

Scrieți propria recenzie !

Scrieți o recenzie

Mistletoe Magic - Lacrima stejarului

Mistletoe Magic - Lacrima stejarului

AUTOR: Simona Tănăsescu

ANUL APARIŢIEI: 2019

ISBN: 978-606-49-0171-2

NR. PAGINI: 460

FORMAT: 14.5x20.5

Scrieți o recenzie

30 alte recomandări în aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat aceasta au mai cumpărat și: