Evenimente

Turneu lansare de carte "Contraste", de Maria Metco

Aflați mai multe

octombrie 3, 2018  Către  octombrie 8, 2018
Brasov, Sibiu, Bucuresti
Maraton editorial EIKON la Târgoviște

Aflați mai multe

septembrie 8, 2018  Către  septembrie 8, 2018
Salonul editorial ”Ion Heliade Rădulescu”
Lansare de carte - "Folie à Trois" la Librăria Humanitas Oradea

Aflați mai multe

iunie 27, 2018  Către  iunie 27, 2018
Librăria Humanitas Oradea

Îngerul recunoștinței - Meditații spirituale

978-606-49-0315-0

Nou

AUTOR: Luigi Alici
ANUL APARIŢIEI: 2020
ISBN:  978-606-49-0315-0

NR. PAGINI: 114

FORMAT: 13x20

Mai multe detalii

25,00 lei

25,00 lei pe buc.

Informații

Recunoștința nu e o întrebare, e un răspuns; un răspuns liber și stabil ce refuză logica previzibilă a schimbului și încearcă să co-răspundă uimirii simțite în fața unui eveniment binefăcător și neașteptat. Nu mulțumim pentru un contract sau o negociere, rod al unor calcule interesate, nici pentru un act unilateral care rănește și umilește: mulțumim pentru un exces de bine gratuit care ne depășește așteptările. Spunem mulțumesc harului.
Răspuns sublim la un dar gratuit, recunoștința e singura răsplată posibilă când un asemenea dar e nemeritat și infinit. Însă trebuie să ne dăm seama că am fost atinși, ba mai mult, vizitați de Bine. În zilele noastre însă, hotarele dintre ce-i al meu și ce-i al tău sunt păzite cu uși blindate, porți automate, camere de luat vederi și sisteme de alarmă. Copilăria mea a trecut cu un gest zilnic de deschidere, în sens literal și simbolic: dimineața, îndată după ce se trezea, tatăl meu punea cheile în ușa casei și le scotea seara, înainte de a merge la culcare. Viața de zi cu zi se desfășura cu ușile deschise; doar somnul autoriza închiderea lor. La țară, chiar și cea mai sărmană casă de săteni „dădea” (verbul nu era întâmplător) spre o ogradă mare și primitoare; piața nu e o invenție orășenească. Când mă întorc azi să vizitez acele meleaguri, dau peste garduri sufocante și severe; bogăția și frica sunt legate una de alta printr-un fir dublu și nu putem renunța la prima pentru a ne elibera de a doua: prețul de plătit e o viață blindată.
Există însă și o platoșă interioară, mult mai grea: într-o lume a „eului” fără „noi” apropierea exterioară crește și se mărește totodată distanța interioară între persoane. Paradoxal, cresc preferințele și se măresc dependențele.

Recenzii

Scrieți o recenzie

Îngerul recunoștinței - Meditații spirituale

Îngerul recunoștinței - Meditații spirituale

AUTOR: Luigi Alici
ANUL APARIŢIEI: 2020
ISBN:  978-606-49-0315-0

NR. PAGINI: 114

FORMAT: 13x20

Scrieți o recenzie

30 alte recomandări în aceeași categorie: