Curse pentru vise - Proza scurtă merită mai mult
  • Curse pentru vise - Proza scurtă merită mai mult

Curse pentru vise - Proza scurtă merită mai mult

60,00 lei

(60,00 lei BUC)

AUTOR: Antologie de proză scurtă
ANUL APARIŢIEI: 2018
ISBN: 978-606-711-829-2
NR. PAGINI: 496
FORMAT: 14.5x20.5
Cantitate

Trei tipuri de talente am remarcat și în acest registru am selectat lucrările care mi s-au părut mai închegate: talent narativ, capacitatea de-a construi o poveste convingătoare, cu structură bine articulată, cu subiect coerent desfășurat și cu sens; talent stilistic, predispoziția pentru parabolă, capacitatea de-a folosi metafore, imagini și simboluri în compoziția unor tablouri literare expresive, poetice chiar; talent meditativ-filosofic, adică puterea de-a reflecta și analiza atât datele narative, cât și emoțiile, stările sufletești, trăirile care însoțesc povestea... Ca părere generală, lucrările selectate sunt de nivel literar bun și foarte bun, arată că există atât predispoziții și talent pentru scris la acești elevi, cât și preocuparea de-a se forma în arta literară, de-a deveni, în cele din urmă, scriitori confirmați. (Vianu Mureșan)

A fost o experiență interesantă, plină de surprize: prezența elementului fantastic, în dauna celui realist (niciun text inspirat strict din realitatea noastră social-istorică), zone exotice, influența filmelor horror și post-apocaliptice etc., sensibilitate romantică, sentimentalism liric; egocentrism, voința de a ieși din prezent; atenția acordată conținutului de idei, în defavoarea construcției, de unde subțirimea firului epic. Există, cert, un weltanschauung nebănuit al tinerilor care se străvede foarte bine în aceste texte. (Christian Crăciun)

Mi s-a dat parola către o lume care nu-mi aparține, în care am fost cândva, dar am plecat și „codurile” de acces s-au șters. Am revenit, grație acestui concurs, în spațiul unei vârste de care mi-era dor... Și-am regăsit convingerea că orice este posibil, că alfabetul începe cu „i”, de la „iubire”, și-n centrul lumii stă cel care își trăiește povestea și are curajul să vorbească despre ea. Cu îndrăzneală, cu fantezie, înfășurând-o în vise sau despuind-o de orice zorzoane - o trăiește până la sânge, câteodată, dar n-o lasă să treacă cu ochii închiși. Și nu pot să spun decât mulțumesc pentru această șansă! (Ioana Brușten)

În pofida văicărelilor noastre, ale maturilor, în șabloane de tipul: „Tinerii nu mai citesc!”, respectiv nu mai au despre ce scrie, acest concurs literar ne contrazice fericit prin texte scrise cu real talent, cu imaginație și vigoare. Nu m-aș mira, doar m-aș bucura, să-i revăd, peste ani, printre scriitorii consacrați. (Valentin Ajder)

978-606-711-829-2

Referințe specifice

Recenzii

Scrie o recenzie

Curse pentru vise - Proza scurtă merită mai mult

AUTOR: Antologie de proză scurtă
ANUL APARIŢIEI: 2018
ISBN: 978-606-711-829-2
NR. PAGINI: 496
FORMAT: 14.5x20.5

Scrie o recenzie