Amara așteptare a Penelopei sau Penelopa, poveste fără final

20,00 lei
AUTOR: Lucia Mandache
ANUL APARIŢIEI: 2021
ISBN: 978-606-49-0563-5
NR. PAGINI: 92
FORMAT: 13x20
Cantitate
In stoc

O carte de poezii este ca un sipet în care autorul își păstrează sentimentele, tot ceea ce are mai drag în intimitatea sa și le oferă, ca dar, cititorilor săi, astfel încât lectura să fie o adevărată lecție, azi și-n perspectivă.

Noua carte a Luciei Mandache, Amara așteptare a Penelopei (L’amara attesa di Penelope), care este inspirată din repetabila poveste a soției eroului grec Ulise și a așteptărilor sale, este încărcată de sentimente care dau frumusețe aparte, încântând lectorul, avizat sau nu.

În primul rând, există speranța ca un castel magic de nisip care dă un sens așteptărilor cuiva și, în același timp, există așteptarea spre materializarea speranțelor.

Există perseverența, constanța, în urmărirea ideilor care privesc nașterea și finalizarea propriului proiect de viață.

Există o credință de nezdruncinat în Dumnezeu, Cel care sprijină și ne încurajează în vremuri cuprinse de deznădejde, ca acum.

Există inteligența care trebuie folosită, benefic, în orice situație pentru a putea răzbate drumul sinuos al vicisitudinilor vieții.

Și, finalmente, există condițiile special particulare ale celor care se află vremelnic într-o țară străină departe de afecțiunea celor dragi și dorința (în română: dor) de a se întoarce în patria natală, acasă, în dulcea pajiște plină cu albăstrelele speranței și sânzienele cu aromă de dor.

Pentru toate acestea, și nu numai, recomand cu drag cartea Luciei Mandache.

Francesco Paganelli,

scriitor

9786064905635

Referințe specifice

Recenzii

Scrie o recenzie

Amara așteptare a Penelopei sau Penelopa, poveste fără final

AUTOR: Lucia Mandache
ANUL APARIŢIEI: 2021
ISBN: 978-606-49-0563-5
NR. PAGINI: 92
FORMAT: 13x20

Scrie o recenzie