Mireasa mecanică

35,00 lei

(35,00 lei buc.)

AUTOR: Mihail Soare

ANUL APARIŢIEI: 2021

ISBN: 978-606-49-0512-3

NR. PAGINI: 278

FORMAT: 13x20

Cantitate
In stoc

Atât de mult și-a iubit autorul personajul său, încât, în timp ce-l modela ca pe un caloian plămădit din ficțiuni, ca să nu-l știe singur, i-a lăsat în dar cutia neagră a propriei memorii și i-a îngăduit să-și scrie singur romanul. Sau să-l picteze. Un roman ale cărui pagini pot fi răsfoite surprinzător de ușor sub greutatea scriiturii nediluate, fractalice, colportoare a unui melanj de observații psihologice și sociale, reflecții, ironie și umor într-o iminentă stare de expandare, amânată de la o filă la alta. Paradoxal, tocmai omiterea fizionomiilor și a numelor personajelor, înlocuită cu încapsularea în suculente istorii personale și etichetarea cu porecle, transformă actorii epici în niște arhetipuri irezistibile la asimilare, ceea ce, tehnic, e o realizare notabilă, alături de structura generală a volumului și de lungile și împletitele fraze hrabaliene, ce turează fără repetiții și sincope un lexic cu care orice prozator de azi ar fi mândru să iasă pe ulița mare a literaturii de la noi.

Mihăiță Stroe

(Institutul de Istorie și Teorie

Literară „G. Călinescu”)

9786064905123

Referințe specifice

Recenzii

Evaluare 

04-09-2021

De citit

Contrastele (realitatea-imaginarul), umorul și o limbă română de care să te îndrăgostești, specifică autorului, sunt ingredientele de bază ale acestei cărți foarte bine scrise.
Un Rembrandt poetic și cu umor în proză.

Evaluare 

05-08-2021

Cinci stele. Că mai multe n-am găsit

M-am bucurat de favorul de-a citi acest roman încă înainte de apariție. Și de la înălțimea genunchiului de broască la care se află cultura mea de specialitate, pot afirma fără rezerve: este unul din cele mai bune romane ale ultimilor ani. Fluență, lexic, arhitectură ingenioasă, umor, profunzime, personaje subtil, dar și pregnant construite, o excepțională panoramare a unui crâmpei de societate tributară trecutului cretin al unui neam ce nu se poate dezbăra de rele. Chapeau, mărite ermit!

Scrie o recenzie

Mireasa mecanică

AUTOR: Mihail Soare

ANUL APARIŢIEI: 2021

ISBN: 978-606-49-0512-3

NR. PAGINI: 278

FORMAT: 13x20

Scrie o recenzie

S-ar putea să-ți placă și