Cărțile care ne dau aripi
  • Cărțile care ne dau aripi

Cărțile care ne dau aripi

35,00 lei

(35,00 lei buc)

COORDONATORI: Cristina Gavriluță, Dana Bădulescu

ISBN: 978-606-49-0207-8

ANUL APARIŢIEI: 2019

NR. PAGINI: 424

FORMAT: 14,5x20,5

Cantitate
Ultimele produse in stoc

Mulți dintre autorii textelor din acest volum au ales să scrie despre cărți din domeniul lor sau din domenii conexe, care i-au format și i-au rafinat din punct de vedere profesional, în etape mai târzii, eventual până în prezent sau mai ales în ultima vreme.
Din punctul de vedere al întâlnirilor cu impact puternic, nici acestea nu sunt mai puțin intense: cărțile care ne formează și ne informează ca specialiști pot oferi surprize nebănuite și delectări.
Doi dintre autorii lucrărilor din volum sunt traducătorii cărților despre care scriu cu grație, admirație și recunoștință. Traducătorii lui Kierkegaard și, respectiv, Sapir sunt atinși de inspirația cărților în original și ne destăinuie o parte dintre stările intelectuale dilematice, dar și epifanice produse de limbile în care au lucrat. În relatări și reflecții ca acelea, prilejuite de traduceri, filosofiei îi este străluminată latura filologică, iar lingvisticii latura poetică.
Natura volumului de față este transdisciplinară. Nimic mai firesc!
În imaterialitatea lor, ideile din cărți călătoresc liber, fără granițe. De aceea istoricul ne poate vorbi despre faptul că fără literatură, care i-a modelat sufletul și fără științe, care i-au ascuțit mintea, ambele sfere oferindu-i « materia » complexă a cunoașterii, nu ar putea fi istoric.
Nici filosoful nu poate fi filosof fără limbă, nici sociologul-politolog fără psihologie și neuroștiințe, dacă vrea să se ocupe de psihologia politică. Intersecția acestor domenii este topos-ul volumului, iar în traficul din intersecție sunt angajate toate cărțile citite și citate în el.
(Cristina Gavriluță & Dana Bădulescu)

9786064902078

Referințe specifice

Recenzii

Scrie o recenzie

Cărțile care ne dau aripi

COORDONATORI: Cristina Gavriluță, Dana Bădulescu

ISBN: 978-606-49-0207-8

ANUL APARIŢIEI: 2019

NR. PAGINI: 424

FORMAT: 14,5x20,5

Scrie o recenzie