Vanisia, prințesa Moldovei
  • Vanisia, prințesa Moldovei

Vanisia, prințesa Moldovei

40,00 lei

(40,01 lei buc)

AUTOR: Vasile Bitere

ANUL APARIŢIEI: 2019

ISBN:  978-606-49-0021-0

NR. PAGINI: 382

 FORMAT: 14.5x20.5

Cantitate
In stoc

„Deodată, prin ceaţă a auzit un râset de copil; parcă era un clinchet de clopoţei ori o joacă a îngerilor care se zbenguiau prin golul nesfârşit, deasupra norului întunecat. A mai stat aşa în visare şi acele râsete s-au repetat; părea că cineva îşi bate joc de el, Pământeanul, de neputinţa lui. Când a deschis ochii, în faţă i-a apărut un copil; micuţul nu părea speriat, mai degrabă se bucura de vederea sa. A stat şi l-a privit, era fermecător, avea o veselie zburdalnică în glas, se bucura de viaţă şi de sănătate lovind cu picioruşul stratul de omăt; faţa-i bălană, angelică, degaja multă gingăşie şi frumuseţe. Meşterul s-a apropiat de el şi l-a luat în braţe, l-a privit drept în ochi, dar nu i-a rezistat focului din priviri:

— Nu se poate! spuse el. Copile, dar ochii tăi sunt ca doi luceferi, tu nu eşti om, ci zeu! Privirea ta străpunge cerurile!” (Fragment Vanisia, prințesa Moldovei)

9786064900210

Referințe specifice

Recenzii

Evaluare 

02-02-2020

reflecţii

Stimate MAESTRE BITERE.

Nu puteam sa ma linistesc psihic fara sa va impartasesc reflectiile mele referitoare la romanul "VANISIA PRINTESA MOLDOVEI":
- citind romanul am fost cuprins de aceleasi sentimente placute pe care mi le genera romanele MAESTRULUI SADOVEANU;
- graiul dulce si autentic moldovinesc strabate tot cuprinsul romanului;
- multe aspecte din stilul de viata a boierilor moldoveni sunt detaliate cu acuratete, indiferent daca acestea sunt pro sau contra vietii decente a taranului moldovan;
- viata pioasa si cuagulanta pe care o intalnim in stilul de viata monarhic, este inaltata la adevarata ei valoare. Imortalizarea lui ISUS intro icoana este ceva deosebit;
- si altele;
- dar peste toate aceste calitati ale romanului una le guverneaza pe toate. Stradania de perenitate a neamului romanesc prin perpetuarea celulei de baza a acestuia, familia.

Va felici MAESTRE.
Cu aleasa consideratie si prietenie, Prof. Radu

Scrie o recenzie

Vanisia, prințesa Moldovei

AUTOR: Vasile Bitere

ANUL APARIŢIEI: 2019

ISBN:  978-606-49-0021-0

NR. PAGINI: 382

 FORMAT: 14.5x20.5

Scrie o recenzie