Pe malul de lut al fluviului
  • Pe malul de lut al fluviului

Pe malul de lut al fluviului

25,00 lei
AUTOR: Ioan Gh. Tofan
ANUL APARIŢIEI: 2018
ISBN: 978-606-711-771-4
NR. PAGINI: 226
FORMAT: 14,5x20,5
Cantitate
Ultimele produse in stoc

Ioan Gh. Tofan s-a născut pe 23 septembrie 1945,  în comuna Jorăști, județul Galați. Absolvent al Școlii de Ofițeri Fluviali, 1972, lucrează ca ofițer fluvial, căpitan fluvial și pilot de Dunăre maritimă. Romanul Piața veche, publicat în 2013, primește în 2014 Premiul Revistei „Dunărea de Jos” și Premiul al II-lea la Concursul organizat de Festivalul Național de Creație „Vrancea literară”. Volumul de povestiri Viață de pilot a luat, în 2016, premiul de excelență al Clubului Amiralilor din Constanța.

„Pentru gălăţeni, probabil, proza lui Ioan Gh. Tofan, păstrând proporţiile, are și pitorescul emblematic al locurilor, precum se întâmplă cu prozele «brăilene» și dună-rene ale lui Fănuș Neagu și Panait Istrati.” (Theodor Codreanu)

„Fin observator al unei lumi trecute, dar și al celei prezente dintr-un oraș, Galaţi, autorul acestui excurs memorialistic aduce în faţa cititorului romanul-document, ce evidenţiază, prin amintirile unui personaj, zbuciumul unei lumi aproape dispărute, ca un Pompei modern. (…) (Emilian Marcu)

„[Autorul] scrie cu o plăcere vizibilă despre satul de baștină, despre toposul vechi al orașului Galaţi și despre întâmplările marinărești. [...] Bineînţeles, e un stil de aven-tură specific naufragiaţilor pe Dunăre și rătăciţilor prin Europa. Scriitorii proveniţi din această zonă au o specifică atracţie pentru isprăvile navigatoare, cu atât mai mult dacă fac parte din breaslă. (Constantin Trandafir)

„Prozatorul, povestitorul Ioan Gh. Tofan, nu recurge la multe artificii artistice, dar lumea pe care o reînvie este credibilă, personajele, în bună parte, memorabile…
Ne vom odihni picioarele de cititori nostalgici, de oameni care au înotat în Dunăre, „pe malul de lut al fluviului”! Toţi fanii „Pieţei Vechi” abia așteaptă!” (A.G. Secară)

„ [...] Călătorii paralele, ne prezintă o vilegiatură petrecută în prezent, dublată de incursiuni marcante printr-un spațiu interior, acolo unde intensitatea (re)trăirilor con-feră deosebite valențe epice.” (Octavian Mihalcea)

9786067117714

Referințe specifice

Recenzii

Scrie o recenzie

Pe malul de lut al fluviului

AUTOR: Ioan Gh. Tofan
ANUL APARIŢIEI: 2018
ISBN: 978-606-711-771-4
NR. PAGINI: 226
FORMAT: 14,5x20,5

Scrie o recenzie