Poetica

25,00 lei

(25,00 lei buc.)

cu TVA
AUTOR: Eduard Dorneanu
ANUL APARIŢIEI: 2021
ISBN: 978-606-49-0553-6
NR. PAGINI: 83
FORMAT: 13x20
Cantitate
Stoc epuizat

respir

rănile mele se închid

rostesc cu ochii deschiși rugăciune curată

cuvintele se unesc cu albastrul

celui de-al optzeci și treilea cer

în zi de sâmbătă

după ce clopotele bisericii au tăcut

sub sărut de înger copil

înger cu ochii verzi și puri

ca firul de iarbă răsărit pe imașurile

satului meu

Mălini

„[...] Un volum al esențelor, al irizațiilor, o adevărată fenomenologie personală se configurează, căci nu experiențele propriu-zise, în aparență nuclee ale poemelor, configurează universul liric, ci reprezentarea acestora în conștiință, conceptualizarea lor. Puternic amprentate de cele două teme majore ale volumului, eroticul și religiosul, cele 36 de poeme reușesc, asemenea unor vitralii, să dezvăluie translucidele lumi pe care le traversează și pe care le viețuiește poetul. Religiosului îi incumbă elemente creștine străvechi, clasica rugăciune, practici tibetane, incantații, meditații, mantre, toate văzute ca manifestare a simbolului luminii.", Carmen Ardelean, caietesilvane.ro, „Geologia perimetrelor emoționale"

  «[...] Cu o sensibilitate de mare finețe, poetul Eduard Dorneanu dezvăluie și învăluie în magia cuvintelor alte multiple fațete ale femeii, ca stăpân și supus deopotrivă al ei, femeia-creuzet al iubirii, femeia-catedrală, femeia-altar, femeia-muză. Amintesc numele celor două muze-femei, Ioana și Valentina, evocate în mai multe poeme, dintre care nominalizez pe cel mai frumos, cu adevărat înălțător cât un imn liturgic numit „Înălțare”, închinat Ioanei, după moarte căreia, poetul află că „dragostea adevărată„ e „floare de șanț și bob de strugure/ păstrat în chivotul mărturisirii."»,   Natalia Aida Pop  „Poetica fără cenzură de iubire", în revista Boem@, Februarie 2022 (Anul XIV), Nr. 156 (2/2022)
9786064905536

Referințe specifice

Recenzii

Evaluare 

01-07-2023

Din suflet, pentru suflet!

Citind"Poetica", descopăr că poezia lui Eduard Dorneanu "nu se scrie cu cuvinte"! El creează o lume de imagini sublime, de stări, simțind, trăind și arzând intens. Raiul copilăriei de la Mălini, simfonia vieții rustice, ambianța sfânta a munților și apelor din locurile natale, au un ecou profund în poezia sa. De asemenea, sensibilitatea pe care o putem descifra în poemele de dragoste este reflexul interior al universului său poetic. Consider că "Poetica" este un nestemat unic, într-un șirag de pietre scumpe literare!

Evaluare 

06-01-2022

Cu sufletul deschis, în labirintul albastru al poeziei

Citind o poezie a lui Eduard Dorneanu, oricare ar fi ea, te simți prins într-o îmbrățișare caldă, dar plină de forță, așa că treci mai departe, întorcând filă după filă în ”Poetica”. Apoi o iei de la capăt lansându-te, cu sau fără știință, într-un perpetuum ciclic. Ești într-o călătorie pe unde line care-și croiesc drum printr-un ”labirint eliberat de idolii mentali”, care își răzvrătesc din când în când curgerea, ca să poposească în final pe tărâm albastru de suflet pur. Căci senzația care rămâne după parcurgerea poemelor este de purificare și împlinire existențială.
Fiecare poezie este o multitudine de imagini și trăiri clădite din cuvinte răsucite măiestrit, care se înșiră simplu și firesc pe portative încărcate de sensuri de tonalități diverse. Căci este creat pentru poezie un spațiu special, cel al energiilor de frecvență înaltă.
Vă invit să vă deschideți sufletul, să închideți ochii și să pășiți în labirintul poeziei lui Eduard Dorneanu pentru o experiență de neuitat, cu adevărat vie, care vă va oferi încărcătură emoțională culeasă de pe treptele superioare ale existenței! Să ne considerăm binecuvântați cu timpul citirii și recitirii ei!

Evaluare 

30-12-2021

Sublim

Mulțumesc poetului pentru toate emoțiile pe care le-am trăit citind acest volum de poezii. Felicitări!

Evaluare 

30-12-2021

Poeme de citit cu sufletul!

Lectura volumului „Poetica” de Eduard Dorneanu mi-a prilejuit o plăcută și surprinzătoare redescoperire a eului liric în versuri care interferează în ritm cartezian între imagini inedite și incantații magice de iubire.
Semnalez ca particularitate, un limbaj poetic aparte, viu, nou, care înveșmântează ideea în cuvinte nenăscute încă, în culori serafice și carnale greu de egalat, un limbaj tipic dornenian.
Felicitări autorului pentru această dureros de frumoasă apariție editorială de maturitate creativă!

Evaluare 

12-11-2021

Superb

O sursa nesfarsita de frumos si sacralitate.

Evaluare 

10-11-2021

"POETICA" este o mangaiere a sufletului si recomand!

"POETICA" este o mangaiere a sufletului si recomand!
Poetul din Malini, un adevarat OM si domn!
Felicitari!

Scrie o recenzie

Poetica

AUTOR: Eduard Dorneanu
ANUL APARIŢIEI: 2021
ISBN: 978-606-49-0553-6
NR. PAGINI: 83
FORMAT: 13x20

Scrie o recenzie

S-ar putea să-ți placă și