Contraste
  • Contraste

Contraste

35,00 lei

(35,00 lei buc)

Autor: Maria Metco

ISBN: 978-606-711-892-6

Nr. pag.: 376

Format: 13x20

 Cumpără Acum

Cantitate
In stoc

CONTRASTE, de Maria Metco - O poveste de dragoste în timpul unei căsnicii ratate, durerea pierderii unui copil, bucuria unei noi sarcini, toate într-un melanj romanțios plin de surprize. Un pretext literar bine strunit, pentru a observa și a redefini omul și societatea de azi, în care, pe alocuri, alienarea devine modus vivendi. Autoarea construiește, contrapunctic, cu sensibilitate și empatie, un text alert și incitant, în care îmbină veridic, armonios, cu real talent, întâmplări obișnuite cu vise și coincidențe stranii, pline de suspans, conspirații și incursiuni fantastice, aproape ca în filmele polițiste.

"O autoare matură, stăpână perfect pe arta scrisului, juristă de profesie, brașoveancă prin familie, acum trăitoare în Germania, vine în fața cititorilor  cu un roman de-a dreptul surprinzător, prin construcție, analiză psihologică, dialog și dinamica acțiunii. 

Cartea se intitulează CONTRASTE, deși, tot atât de bine, i-ar fi putut spune: Destine contemporane sau Oglinzi paralele. Fiindcă pe asemenea trasee se mișcă personajele: Vali Stoian, Șerban Nistor, Paul, Elvira, Adela, doctorul Emil Sihleanu, Marta Deac – medicul 
neonatolog, Radu, Raluca, Lucia și încă multe altele, conturând ceea ce numim lumea de azi, în mișcare aici și în Europa. E o lume  modernă, dinamică, întreprinzătoare, hotărâtă la  o trăire plenară a vieții și într-o căutare aproape febrilă a fericirii. Pe care o înțelege fiecare după psihologia sa. Și aici apar contrastele, nepotrivirile între umanul luminos și cel ascuns. Incitant și bine condusă literar ne apare în această carte toată trama conflictuală, și astfel, lectura devine de-a dreptul pasionantă. Ajunge doctorița Vali la fericirea adevărată, dar inginerul Șerban, dar doctorul Sihleanu, dar și atâtea alte personaje?  Răspunsul îl află cititorul tocmai parcurgând acest roman modern, cu tehnici compoziționale interesante, pentru care salutăm venirea în 
literatura română de azi a unei autoare de talent, fină și subtilă cunoscătoare a sufletului omenesc."
(Ion Topolog)
Maria Metco
9786067118926

Referințe specifice

Recenzii

Evaluare 

21-10-2018

Despre romanul Contraste

Romanul “Contraste" este o poveste captivanta de dragoste, mister si suspans, care imbina cu maiestrie emotiile, trairile si subtilitatile de caracter ale personajelor. Cartea captiveaza de la prima pagina pana la ultimul cuvant lasand cititorul tanjind dupa o continuare.

Maria Metco reuseste ca in aceasta poveste sa surprinda natura umana, sa o redefineasca, sa o redescopere, si sa puna in lumina valori umane scoase din negura amintirii, din tiparele formative ale generatiei anilor '70. Aceste valori sunt contrastate cu realitatile unei societati actuale, moderne, cu intregul ei alai caracteristic. Romanul depaseste limitele de spatiu geographic si timp si pune in valoare traditii si obiceiuri universale.

Personajele sunt complexe si fascinante, dialogurile sunt palpitante si presarate cu subtilitati si subintelesuri, unele pline de umor si ironie, altele profunde si emotionante. Firul actiunii se desfasoara cu repeziciune iar deznodamantul ofera speranta si consolarea ca in ciuda tuturor emotiilor si dificultatilor, binele prevaleaza si simplitatea e din nou incununata.

Romanul “Contraste”, e o lectura senzationala pe care o recomand nu numai ca pe o delectare dar si ca pe o invitatie la reflectie.
Scriitoarei Maria Metco, ii multumesc pentru darul facut prin a oferi lumii aceast prim roman; realul sau talent, sensibilitatea si farmecul de care da dovada prin scrisul ei este o adevarata terapie pentru sufletele insetate de frumos si bine.

Evaluare 

20-10-2018

O carte care merita citita !!!!!!!!

Un ROMAN captivant tocmai prin naratiunea fluida,personaje care-ti starnesc simpatia (sau nu)prin caracterul lor integru(sau nu).
O dragoste nascuta la prima vedere, plina de suspans. Autoarea descrie cu atata rafinament starea de spirit al eroilor cartii,incat te simti si tu cititorule acolo.
Prietenia joaca un rol primordial in descrierea actiunii.
Este o carte pentru toate varstele,pe tineri ii indeamna la visare,pe cei maturi la a-si analiza propria situatie iar pe cei de varsta a treia la meditatie. D-na Metco este (cu toate ca traieste departe de tara) bine ancorata in realitatea romaneasca,descriind intamplari binecunoscute de cititor pe propia-i piele.
D-na Maria Metco,mi-ar placea sa deveniti un scriitor consacrat si sa mai am ocazia sa va citesc si alte romane.
Multumesc ca scrieti !

Evaluare 

15-10-2018

Contraste - un roman cu o poveste extraordinara!

Foarte captivanta povestea! M a acaparat inca de la inceput, am citit cu sufletul la gura, am trait intens alaturi de personajul principal “ doctorita Vali”. O poveste de viata in care, poate multi dintre noi ne vom regasi la un moment dat cu un final plin de suspans. Felicitari Maria Metco!

Evaluare 

13-10-2018

Contraste

Cine nu trăiește cu impresia că de fapt suntem captivii vieții cotidiene, că trebuie să jucăm un rol, să ne punem măști ca să “dăm bine”? Am devenit robii formelor și mărcilor. Simplitatea, naturalețea și maternitatea sunt desuete și deșănțate.
Câtor dintre noi nu ne este dor de aromele copilăriei trăite la țară, la bunici? Bunicii noștri, țărani simpli, smeriți, curați și credincioși, care și-au pus amprenta pe ceea ce suntem: OAMENI.
Acest roman este recomandarea mea de la suflet la suflet, pentru toți cei care simt că generația noastră (născuți în anii 70) poate mai mult decât să se lase cotropită de aparențe, că busuiocul prins la icoană și-a păstrat izul și rugăciunile șoptite nu și-au pierdut ecoul.
Contrastele dintre lumi sunt colosale, sau poate nu…DE NOI DEPINDE!
Despre autoare aș putea spune multe, pentru că-mi este prietenă și în mare parte a avut în viață același parcurs cu al meu. Bunătatea, lumina, înțelepciunea, simplitatea fac parte din esența ei. Însă acest talent, pe care a reușit să-l dezvăluie într-un mod atât de neașteptat, este pentru mine o minune Dumnezeiască. Un izvor transformat în cascadă, un har divin. În carte, într-un mod subtil, face referire într-un exercițiu de imaginație la faptul că ar trebui ca numele autorului să nu fie scris pe copertă de la început. Să lase cititorul să lectureze, după care la un moment dat să se dezvăluie numele acestuia. Exact la asta m-am gândit eu lecturând prima parte a acestui roman. Dacă nu aș fi știut cine l-a scris, m-aș fi gândit la Paulo Coelho sau la Marc Levy.

“Dragostea înseamnă sacrificiu. Și ce e frumos, e că iubirea acționează ca un anestezic. Cel care se sacrifică nu realizează asta. O face cu toată inima.”

Aceasta este Maria METCO!


Scrie o recenzie

Contraste

Autor: Maria Metco

ISBN: 978-606-711-892-6

Nr. pag.: 376

Format: 13x20

 Cumpără Acum

Scrie o recenzie