Surâsul lui Icar
  • Surâsul lui Icar

Surâsul lui Icar

24,00 lei

AUTOR: Vasile GHICA

ANUL APARIŢIEI: 2015

NR. PAGINI: 264

FORMAT: 14.5x20.5

Cantitate
Ultimele produse in stoc

„Vasile Ghica, autor de aforisme demne de un La Bruyère sau de un La Rochefoucauld români, tot atât de satirice și de adevărate ca și ale acestora.” (Paul van Melle, Belgia)

„Aforismele lui V. Ghica ne oferă o înțelepciune de fiecare zi, la care trebuie meditat în liniște. Autorul este vizibil dezamăgit de om («Ce poem frumos ar fi putut fi omul!») și de lumea noastră («Pământul-o lacrimă blazată»). Lumea îi apare ca «o luptă între busturi căutându-și, cu înfrigurare, capul». Dar pentru a ne consola, există surâsul: această «capodoperă a râsului». Să surâdem deci, cu autorul.” (Basarab Nicolescu, Franța, Membru de Onoare al Academiei Române)

„«Atletul gândului concentrat», cum a fost, pe bună dreptate, numit, V. Ghica s-a înscris în galeria nemuritorilor, citați și respectați pretutindeni în lume, de către cei ce navighează peste valurile vieții cu pânzele sus și dau prioritate înțelepciunii celor experimentați în arta biruinței gândului curat asupra nesfârșitelor patimi ale răutății.” (Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, România)

„Aforismele lui V. Ghica sunt o sinteză de luciditate, gravitate și umor. Deosebit de sensibile sunt cugetările care se referă la muzică. Aforismul „Muzica poate face dintr-un suflet răvășit o Catedrală” surprinde esența și aspirațiile muzicii adevărate din toate timpurile. El ar putea să înnobileze ca moto albumele marilor compozitori și interpreți de pretutindeni.” (Angela Gheorghiu, soprană)

Vasile Ghica
9786067113471

Referințe specifice

Recenzii

Scrie o recenzie

Surâsul lui Icar

AUTOR: Vasile GHICA

ANUL APARIŢIEI: 2015

NR. PAGINI: 264

FORMAT: 14.5x20.5

Scrie o recenzie