TREZIREA ȘOIMULUI THEOPHIL MAGUS

30,00 lei

(30,00 lei buc.)

cu TVA
AUTOR: Leonard Oprea
ANUL APARIŢIEI: 2019
ISBN: 978-606-49-0076-0
NR. PAGINI: 312
FORMAT: 14,5x20,5
Cantitate
In stoc

Leonard Oprea nu este un scriitor, este un personaj. Leo a fost mai întîi o apariție, cu prezența lui de „american” pitoresc și impozant, cu trabucul și pălăria lui de New Orleans, cu cărțoaiele lui groase și, pentru început, răsfoite în grabă și de atunci impresionante… nu-i trebuia mai mult să mă intimideze. Nu mai știu cînd – bineînțeles – el a venit spre mine, cu un firesc ce mi-a luat cu mîna retractilitatea patologică.

Leo e un copil mare, biografia lui, epică ea însăși, nu i-a anulat deloc frăgezimea sufletească și sunt sigur că asta ne-a apropiat pînă la „frăția” sufletească de acum. Am realizat mai tîrziu că literatura sa complicată și apoftegmică nu vine numai dintr-un fond de înțelepciune milenară distilat de experiențe personale limită, ci și din această candoare infantilă a omului.

Păstrarea ei e un miracol. Mi-a povestit că, într-un moment dificil, al vieții vorbea cu păsările. Și îl cred. Ne înțelegem de multe ori fără cuvinte pentru că iubim cuvintele. Și Cuvîntul. Ca să-i aplic vorba lui Claudel despre un poet genial și copil, Leo este și el un mystique a l’etat sauvage.

Literatura lui este impregnată de frisonul comunicării cu absolutul și despre absolut. Este un om pe care urâciunile istoriei nu l-au acrit, ci l-au frăgezit întru căutare. Ne-am găsit pentru că pesemne pe amândoi ne-a căutat Cel ce găsește adevărul, pentru că este adevărul și lumina. Spaimă și cutremurare au ivit scrisul lui Leonard. Prin el, istoria se purifică de scorii întru speranță. (Christian Crăciun)

9786064900760

Referințe specifice

Recenzii

Scrie o recenzie

TREZIREA ȘOIMULUI THEOPHIL MAGUS

AUTOR: Leonard Oprea
ANUL APARIŢIEI: 2019
ISBN: 978-606-49-0076-0
NR. PAGINI: 312
FORMAT: 14,5x20,5

Scrie o recenzie

S-ar putea să-ți placă și